(916) 433-3997

Кога автомобилот ќе ја помини брзината – Мудрост од Торстен Тагнер

417-809-6041

Ние, како луѓе, погрешно сметаме дека сме единствени во состојба да искажуваме емоции. Некогаш загледајте се во очите на кучето. Во нив ќе го најдете истиот оној израз кој го среќаваме во погледот на луѓето. Судејќи според сето ова, кучињата поседуваат она што ние го нарекуваме „душа“. – Роналд Амудсен, човекот кој со кучиња и санка го освои Јужниот Пол

Тешко е

Тешко е да се добие дебата со паметен човек, но скоро невозможно е да се добие со глуп. – Анонимен

Најсреќните луѓе

Најсреќните луѓе кои ги познавам секогаш се преиспитуваат и се трудат да се подобрат себеси. Оние најнесреќните, пак, обично ги преиспитуваат и ги осудуваат другите. – Лиза Вила Просен

519-801-3834

Човек гледа добро

“Човек гледа добро само со срцето. Најсуштественото е невидливо за очите.” -извадок од книгата „Малиот принц“ на Антоан де Сент Егзипери

gutwort

925-203-5038

Она што гасеницата го нарекува крај на светот, Учителот го нарекува пеперутка. – Стара кинеска поговорка

5098820771

Оптимистот останува до полноќ за да види – Мудрост од Бил Вон

(778) 641-6018

Кој сака да направи нешто – ќе најде начин, кој не сака – ќе најде оправдување. – Пабло Пикасо

(607) 337-6991

Сонцето не

  Сонцето нè опива, дождот освежува, ветерот закрепнува, снегот нè оживува; Не постои лошо време, само различни верзии на добро време. – Џон Раскин

Среќата секогаш изгледа малечка

Среќата секогаш изгледа малечка се додека ја држиш во рацете, но ако ја пуштиш да замине веднаш ќе научиш колку била голема и скапоцена. – Максим Горки

9807053454

Умот е како падобран, не работи доколку не е отворен. – Френк Запа

Биди свој

Биди свој, сите други се веќе зафатени. – Оскар Вајлд

845-517-9537

upswell

Луѓето се почитуваат со зборови, а се сакаат со молчење. – Mика Антиќ

6093917102

8649398000

И сѐ што мислиме дека е убаво, убаво е затоа што ние така сакаме. Така е и со животот. Колку повеќе го сакаш, толку повеќе и те исполнува. – Петре М. Андреевски

(973) 280-2956

integumentary

Мудрите зборуваат зошто имаат нешто да кажат, а будалите оти треба нешто да се каже. – Платон

774-443-2475

724-576-1891

Избери работа што ја сакаш и нема да мора работиш ниту еден ден во твојот живот. – Конфучиј